“Катмі Цецілі”
Салат “Катмі Цецілі” з куркою користується величезною популярністю в Грузії і став невід’ємною частиною місцевої кухні.
У перекладі назва цього салату означає «змажене курча». Існує кілька варіацій приготування цього салату, але одне залишається незмінним – у його основі завжди має бути курка. Зізнаюся, я часто готовлю саме цей салат, коли в мене залишається «зайва» відварена грудка.
Салат «Катмі Цецілі» з куркою.
Інгредієнти:
Варене куряче філе –
500 гр (можна взяти просто курку); Редиска – 500 гр;
Червоний болгарський перець – 1 шт.; Консервована кукурудза – половина банки;
Один свіжий огірок; Чорний перець, сіль;
Фенхель (якщо є); волоські горіхи – 50 гр;
Сметана чи майонез – 100 гр.
Приготування грузинського салату складається з таких етапів:
Редиска, огірки та червоний болгарський перець нарізаємо соломкою. Куряче філе, просто розуміємо на волокна. Волоські горіхи рубаємо ножем.
У великій мисці змішуємо всі підготовлені інгредієнти. Потім додайте до них консервовану кукурудзу. Вона додасть салату додаткову текстуру. Заправте салат майонезом, але можна сметаною. Фенхель може бути використаний для додавання аромату, але можна без нього обійтися.
Свіжий огірок у салаті можна замінити на маринування, що надасть страві більш гострого та пікантного смаку.
Салат “Катмі Цецілі” з куркою стане відмінним доповненням до вашого столу. Цей смачний та поживний салат буде частуванням для всієї батьківщини та гостей на будь-якому святі чи вечері.