Хрумке домашнє печиво, що тане в роті
Приготування домашнього печива – це простий, але водночас захоплюючий процес. Для нашого сьогоднішнього рецепту вам не знадобляться ексклюзивні інгредієнти чи хитромудрі кулінарні пристрої. Дотримуючись цього рецепту, ви зможете приготувати смачне печене, що ідеально підходить для чашки чаю.
Для нашого домашнього печива ми беремо:
320 гр муки (у мене «Хуторок»); 40 гр крохмалю;
180 гр олії вершкового (краще брати високої жирності);
1 яйце; 90 гр сахарної пудрі; 1 ч. л. розпушувача; Трохи солі.
Готується печиво так:
З’єднаємо олію з трішки солі, крахмалем (у мене був кукурудзяний) та цукровою пудрою. Тщательно перемішайте все. Додайте до них поступово муку та, звичайно, розпушувач. Поважайте, поки не вийде однорідне тісто.
Сформоване тісто оберніть плівкою і приберіть у холодильник на 30 хвилин. Після цього з тестом буде комфортніше працювати. Після охолодження тісто розкотіть товщиною близько 5 мм. Намагайтесь сформувати з нього великий квадрат.
За допомогою молоточка для відбивання м’яса або вилкою створіть відбитки на тесті, надаючи печінці бажану форму.
Застеліть лист пергаментом і викладіть на нього печиво. Випікаємо печене при 180 близько 15 хвилин або поки воно не стане золотистим.
Ось так просто ви зможете створити нежне та вершкове домашнє печиво, яке буде чудовим частуванням до чаю.