Якщо ви не хочете поратися довго з тістом, духовкою, потім великою кількістю посуду, пропоную скористатися моїм рецептом – швидкий пиріг на сковороді з яблуком. Все робиться швидко та просто, а виходити дуже смачно. Тим більше, що з мінімуму продуктів.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
яйце, 1 шт;
яблуко, 1 шт.;
мука, 150 г;
молоко, 140 г;
олія рослинна, 60 мл;
розпушувач, 8 г;
ванілін до смаку;
яблучний уксус, 1 ч. л;
цукор, 3 ст.л із гіркою.
Процес приготування
Яблуко очищаємо і ріжемо на кружальці по 5 – 7 мм завтовшки. За допомогою чарки видавлюємо середину з насінням.
Сковороду змащуємо олією та трохи посипаємо цукром.
Яблучні кружальці укладаємо на сковороду.
Яйця змішуємо з ванільним сахаром, сахаром та щипкою солі.
Збиваємо яєчну масу міксером до пишності, вливаємо олію і перемішуємо.
Додаємо молоко, перемішуємо.
Муку з’єднуємо просіюємо, частинами всипаємо в масу та перемішуємо добре до однорідності. Всипаємо розпушувач і вливаємо уксус, перемішуємо.
Тісто має бути такої консистенції, як для млинців.
Виливаємо тісто на яблука.
Ставимо сковороду на невеликий вогонь і змастимо 10-20 хвилин до рум’яності.
Перевертаємо пиріг за допомогою тарілки на інший бік та допікаємо 5 хвилин.
Викладаємо пиріг на блюдо, остуджуємо та посипаємо сахарною пудрою або змішуємо пудру з корицею.
Можна ще полити медом або збити сметану або вершки з|із| цукровою пудрою і викласти крем на пиріг.