Перш ніж приступати до приготування традиційних салатів — Олів’є та Селеді під Шубою, подумайте над їхньою актуальністю для урочистостей. Ймовірно, ці салати вже набридли гостям, тому треба думати над новим рецептом.
На щастя, зараз є багато різних цікавих рецептів салатів на будь-який смак та бюджет. Розкажемо про один із недорогих та ситних салатів для свята.
Інгредієнти для салату №1:
гриби – 350 г;
сіль – ½ ч.л.;
яйця – 3 шт.;
мариновані огірки – 150 г;
кріп – пучок;
червона консервована фасоль – 400 г;
чеснок – 1 зубчик;
майонез – 2 ст.
Приготування салату №1:
Нарізаємо на дольки гриби, в сковороді на олії обсмажуємо 3-4 хвилини. Солимо гриби і продовжуємо змажити 2-3 хвилини, помішуємо.
Відварюємо круто яйця, очищаємо та нарізаємо маленьким кубиком. Змішуємо гриби із яйцями, додаємо дрібно нарізані мариновані огірки.
Шинкуємо кріп, додаємо в салат. Додаємо до салату червону квасолю, пропускаємо через прес зубчик чесноку.
Солимо салат, заправляємо майонезом та перемішуємо.
Інгредієнти для салату №2:
гриби – 350 г;
соєвий соус – 60 мл;
яйця – 4 шт.;
виноград – 200 г;
сир – 100 г;
майонез – 3 ст.
Приготування салату №2:
Нарізаємо дольками гриби, у сковороді на олії змастимо 3-4 хвилини. Вливаємо до грибів соєвий соус, перемішуємо і змастимо ще 2-3 хвилини.
Відварені круто яйця заздалегідь очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Ділимо шкірну виноградину на дві частини, викладаємо до яєць.
Натираємо сир на великій тертці, кладемо в салат разом із грибами. Заправляємо салат майонезом та перемішуємо.
В результаті виходить кілька чудових салатів для столу на свято. Кожен салат унікальний, здатний внести нові фарби на урочистий ужин.