Оселедець в магазині вже не купую, а солю сама 🥘 (цибулю з’їдають першою)

Сьогодні я Вам покажу як просто та смачно засолити оселедець чи скумбрію у банку.

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 500 мл.

1. Оселедець чи скумбрія (середні) – 2 шт.
2. Ріпчастий лук (середня) – 1 шт.
3. Вода – 500 мл.
4. Рослинна олія – ​​1 ч. ложка в шкірну банку.
5. Сіль – 2 ст. ложки.
6. Сахар – 1 ст. ложки.
7. Суміш перців, коріандр – до смаку.
8. Лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування:

1.
У риби відрізаємо голову, потрошимо, ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на порційні кусочки.
2.
Одну середню луку нарізаємо півкільцями.
3
. У кастрюлю наливаємо 500 мл. води. Додаємо 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру.
Так само додаємо суміш перців і два лаврові листки.
4.
Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання проварюємо 2 хвилини, вимикаємо вогонь та повністю остуджуємо.
5.
Беремо чисті банки і пошарово укладаємо лук, рибу, лук, рибу і так догори банки.
6.
Повністю остиглим маринадом заливаємо банки вгору.
7.
У шкірну банку відправляємо по 1 ч. ложки олії.
8.
Банки закриваємо кришками чи фольгою як я. Відправляємо в холодильник і на ранок рибу можна буде їсти.
Викладаємо слабосолену оселедець на тарілку і подаємо до столу. Лук теж виходить дуже смачним і з’їдається у нас без залишку.
Для любителів оселедець, цей рецепт справжня знахідка, швидше зберігайте рецепт і йдіть готувати! Запевняю, що якщо один раз приготуєте, то потім робитимете постійно!
Як вам такий рецепт?
Сподобався? Ожидаю Ваших коментарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.