Готуються всі коржики по-різному. Є важкі рецепти замісу, є прості. Розповімо про легкий рецепт кефірних коржів.
Інгредієнти для коржів на кефірі:
кефір – 400 мл;
сахар – 2 ст.л.;
сіль – ч.л.;
майонез – 3 ст.
мука – 650 г;
розпушувач – ст.л.
Приготування коржів на кефірі:
У миску з кефіром висипаємо сахарний пісок та сіль, перемішуємо до розчинення піщин.
Додаємо майонез, змішуємо.
Просиваємо в кефір муку та розпушувач, замішуємо еластичне та не липке тісто. Залишаємо тісто під рушником у теплі на 20 хвилин.
Ділимо тісто на 6 рівних частин, формуємо колобки.
Колобки руками розкочуємо в коржики діаметром рівні дну сковороди.
На рослинній олії в сковороді обсмажуємо коржі до рум’яної корочки з обох боків.
Ці коржики можна використовувати як хліб.
Виходять м’які коржі до супів та інших страв.