Ось так картоплю готує тільки моя свекруха. 🥘Беру картоплю, пиріжки більше не готую. Смакота виявилася.
Так картопля готує лише моя свекруха. Беру картопля, пиріжки тепер не роблю. Вийшла смакота
Картопляни тісто багато пані цінують за те, що воно завжди удало виходити, дуже мало вбирає рослинного масла при обсмажуванні і довго залишається м’яким та свіжим.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
картопля, 3 шт;
сіль, 1 ч.л;
яйце, 1 шт;
відвар картопляний, 1 склянка;
дріжджі, 1 пакетик;
цукор, 1 ч.л;
мука, близько 500 грн.
Процес приготування
Відварюємо картопля у підсоленій воді, відвар зливаємо в окрему ємність.
У пюре додаємо яйця, цукор, дріжджі та відвар, перемішуємо.
Муку просіюємо та вводимо частинами в масу, вимішуємо.
У вас може піти муки трохи менше, тому просто добре вимішуйте тісто доти, доки воно не перестане липнути до рук, головне, не пересипати муки, щоб тісто не стало надто тугим.
Змащуємо його олією, укладаємо в ємність, накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Ділимо на невеликі колобки тісто, накриваємо та залишаємо на 5 хвилин.
Обсмажуємо в олії до рум’яності з двох сторін.
Такі пиріжки ви можете робити з начинкою або без, у будь-якому випадку, здоба виходити дуже смачною та пишною.