Найнижніший пиріг 4 склянки. Його печуть уже всі мої сусідки. Такий ніжний і пишний пиріг давно став моєю паличкою-виручалочкою, коли хочеться смачної здоби, але немає бажання стоять біля плити.

Такий ніжний і пишний пиріг на кефірі і з манною крупою давно став моєю паличкою-виручалочкою, коли хочеться смачної здоби, але немає бажання стоять біля плити. Основні продукти беремо склянку.

Продукти:

кефір, цукор, манна крупа та молоко по 1 склянці;
сіль щипка;
яйця, 2 шт.;
олія вершкове, 50 г;
мука, 150 г;
розпушувач, 1 пакетик;
пудра цукрова, 100 г;
сік половини лимона.

Готуємо

Для вимірювання обсягу використовуємо склянку 250 мл.
Змішуємо кефір, манну крупу, яйця, цукор, розтоплену вершкову олію. Залишаємо масу набухати, періодично перемішуючи.
Додаємо муку, що просіює, сік лимона, вимішуємо.
Форму застилаємо пергаментом, змащуємо кусочком вершкового масла|мастила| і викладаємо тісто.
Випікаємо при 180 градусах близько 50 – 60 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою.
Теплим молоком поливаємо пиріг у формі та залишаємо остуджуватись у формі.
Сахарну пудру змішуємо з лимонним соком і цією глазур’ю змащуємо пиріг зверху.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.