Напевно, немає сім’ї, в якій не готували б оладки з начинками за фірмовим рецептом. Оладки на кефірі з яблуками вважаються простою стравою, маловитратною за годиною та інгредієнтами, і водночас неймовірно смачною. Однак саме з оладками на кефірі відбуваються різні непонятки, внаслідок чого страва виходить не такою, як “з картинки”. Перш ніж приступити до рецепту, давайте розглянемо основні помилки у приготуванні та таємниці смачних та пишних яблучних оладок.
Вибирайте максимально свіжий кефір або інший кисломолочний продукт (добре підійде пахта, рідкий йогурт без добавок, ряжанка).
Муку слід ретельно просіяти, щоб оладки легко піднімалися та добре тримали форму після випікання.
Оладки підгоряють на сковороді? Можливо, праворуч не тільки в температурі, а й у кількості цукру, яку ви поклали у тісто. Для оладок, як і для млинців, краще готувати нейтральне за смаком тісто, а сладкий акцент зробити на начинці.
Розпушувач можна замінити на соду, але слід її погасити уксу перед тим, як додавати в тісто, інакше специфічного запаху не уникнути.
Після вивчення всіх нюансів приступаємо до приготування.
РЕЦЕПТ ОЛАДІВ З ЯБЛУКАМИ НА КЕФІРІ
Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте тонкими дольками, полийте лимонним соком і залиште до змаження.
Збийте яйця із щипкою солі та двома столовими ложками цукру без гірки до тонкої білої пінки.
Введіть у яєчну суміш кефір кімнатної температури.
У рідку основу просійте муку, додайте|добавляйте| розпушувач і перемішайте до утворення досить густого тесту. Дайте постояти 10-15 хвилин.
Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте олію без запаху.
Начніть змажити оладки. Набирайте тісто по столовій ложці та відправляйте на сковороду, щоб зробити підкладку для начинки. Потім розкладіть по “острівцях” із тестом по 2-3 дольки з яблуками і на саме яблуко додайте трохи цукру для солодощі начинки. Кількість цукор регулюйте на свій смак.
Накрийте начинку кулею тесту, трохи меншою, ніж першою, і переверніть оладки лопаткою. Робіть все оперативно, щоб куля, яку ми відправили спочатку, не підгоріла.
Подавайте готові оладки з медом чи сметаною.
Якщо оладки з начинкою всередині у вас виходять насилу, можна піти способом простіше і покришити кусочки яблука прямо в тісто.
Смачного!