Всі ми знаємо звичайний салат з тертих буряків, і пам’ятаємо, що смак у нього солодко-солоний, і по консистенції він слабенький. Цей рецепт вже набрид усім, тому знайомлю вас з новим баченням такого салату, і цей варіант дуже смачний, полюбиться багатьом!
Технологія салату:
Буряки відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо, чистимо коренеплід. Натираємо на великій тертці, додаємо сіль і даємо утворитися соку протягом 10-15 хвилин.
Цибулю очищаємо і нарізаємо четвертинками кілець. Його потрібно обсмажити. Під час обсмажування всипаємо цукор і готуємо до золотистого відтінку.
Віджимаємо буряк від надлишків соку, додаємо цукор та оцет. Всипаємо перці, і подрібнений у пилюку коріандр.
Додаємо подрібнений часник і обсмажену цибулю, а також болгарський перець. Все перемішуємо.
Салат перекладаємо в чашку, якою подаватимете на стіл. Зверху прикриваємо целофаном, у цьому випадку салат краще промаринується. Забираємо у холод на 2-3 години.
Якщо ви любите пісніші страви, достатньо не додавати в салат гострі перці. Ця чудова закуска сподобається всім!