Пляцок з яблуками і галяреткою “Райське яблуко”
Пляцок з яблуками і галяреткою “Райське яблуко” •
Неймовірно красивий пляцок з яблуками і галяреткою “Райське яблуко”, готується такий торт швидко, а смак у нього дивовижний.
Ідеальне поєднання продуктів утворює чудовий смаковий букет. Торт вийшов дуже смачний, ніжний і повітряний, справжній красивий десерт.
Навіть початківці кулінари без особливих зусиль впораються з простим рецептом смачного тортика із галяреткою, здивують і порадують своїх близьких.
Розмір форми для випічки 20*30 см.
Продукти, щоб приготувати торт з галяреткою:
Бісквітне тісто:
куряче яйце – 4 шт.
борошно – 5 ст.л.
цукор – 5 ст.л.
ванільний цукор – 1 ч.л.
олія- 20 мл.
розпушувач для тіста – 1,5 ч.л.
Крем:
пудинг ванільний – 1 п.
молоко – 400 мл.
цукрова пудра – 100 гр.
масло вершкове – 200 гр.
Яблучний шар:
галяретка зеленого забарвлення – 3 шт.
вода кап’ячена – 700 мл. (гаряча)
яблука – 4 шт.
Кокосова посипка:
масло вершкове – 20 гр.
цукор – 2 ст.л.
кокосова стружка – 50 гр.
Польський пляцок з яблуками і галяреткою – рецепт приготування з детальний фото описом.
Приготуємо тісто. Свої бісквітні коржі завжди готую із додаванням олії, від цього вони більш еластичні.
З’єднюємо окремо просіяне борошно і розпушувач.
Яйця розділяємо окремо білки і жовтки. Білки збиваємо додаючи щіпку солі, цукор і ванільний цукор поки утвориться стійка піна. Вмикаємо мінімальну швидкість міксерара, додаємо жовтки, обережно перемішуємо.
Тепер вливаємо олію і вже вінчиком легенько вимішуємо.
Залишилося просіяти у два підходи борошно із розпушувачем. Замішуємо бісквітне тісто.
Форму застелаємо пергаментом, переливаємо тісто і поміщаємо протягом 30 хв. у духовку розігріту завчасно до 180 С.
Пляцок з галяреткою
Пудинговий крем. Спершу заварюємо пудинг. Беремо 400 мл. молока. У каструлю з товстим дном лиємо 300 мл. і даємо закипіти. В молоко, що залишилася, а це 100 мл. розводимо пудинг і з’єднюємо із киплячим молоком. Перемішуємо постійно до загустіння на повільному огні протягом 3 хв.
Даємо йому охолонути переливши у зручний посуд.
Пляцок з галяреткою
Міксером збиваємо масло із цукровою пудрою до білого кольору, додаємо по одній ложці заварну основу постійно збиваючи, утвориться пишний крем.
Яблучний шар. Яблука тремо на грубій терці, галяретку розводимо у гарячій воді, добавити натерті яблука, охолодити, щоб маса почала гуснути.
Пляцок з галяреткою
Кокосова посипка. Беремо сковорідку, розтоплюємо вершеове масло, додаємо цукор і кокосову стружку, постійно помішуємо поки злегка зарум’яниться.
Формуємо торт. Бісквітний корж (за бажанням можна злегка просочити) промазуємо більшою половиною крему.
Пляцок з галяреткою
Наступним шаром застигаюча галяретка.
Викладаємо і розрівнюємо решту крему, посипаємо кокосовою посипкою.
Готовий торт повинен обов’язково постояти в холодильнику протягом 12 год.
Смачного!