Смачжені пиріжки за цим рецептом не вбирають олію при жаренні. Завжди виходять м’якими ніжними і не жирними.

Смачжені пиріжки за цим рецептом не вбирають олію при жаренні. Завжди виходять м’якими ніжними і не жирними.

ри смаженні пиріжки зовсім не вбирають олію, тобто виходять вони не жирними. Олію я додаю тільки один раз, поки смажу всю велику партію пиріжків. Виходять вони пишними, м’якими і дуже смачними. Начинка може бути будь-яка, яка подобається вам. Цього разу я вирішила приготувати пиріжки з вареними яйцями і зеленою цибулею. Рекомендую цей рецепт всім, хто не любить жирне, але любить смажені пиріжки!

Які продукти потрібні для тіста:

Півлітра кефіру;
Дві стол. ложки сметани;
Одне яйце;
Пів чайн. ложки солі;
600-700 г борошна;
Дві чайн. ложки пекарського порошку;
Варені яйця + зелена цибуля для начинки;
Олія соняшникова, щоб смажити пиріжки.
Переходжу до процесу приготування

Беру миску побільше, в якій буду готувати тісто. Розбиваю спочатку яйце і кладу сметану з високою жирністю.

Далі наливаю кефір, всипаю сіль і починаю збивати за допомогою віночка до однорідного стану. Відміряю 600 г борошна, з’єдную з пекарським порошком і відразу просівають в рідку основу.

Тісто спочатку вимішую, використовуючи ложку, щоб борошно стало вологим. Коли воно стане досить густим, кладу його на стіл і вимішую руками. Спочатку тісто буде трохи важким і липким, але поки не підсипаю борошно. Добре обминаю тісто кілька хвилин, а потім підсипаю трошки борошна, якщо воно сильно липне. Тісто в результаті вийде злегка липким, але не сильно. Залишаю тісто на 10-15 хвилин в спокої.

Начинку можна приготувати перед тим, як замішувати тісто. оскільки я вирішила готувати з яйцями і зеленою цибулею, то попередньо відкрила яйця і охолодила їх. Поки тісто відпочиває, нарізаю яйця у вигляді кубиків невеликого розміру, а цибулю дрібно рублю, змішую їх в піалі. Солю і перчу за своїм смаком.

Відпочиле тісто ділю на шматки, вага яких приблизно становить 50 г. Округляю кожен і даю трохи полежати.

Після цього кожен шматок розкочую до тонкого коржа, товщина якого близько 5 міліметрів. На центр кладу трошки начинки і формую пиріжок, защипнувши краї.

Наливаю в сковорідку стільки олії, скільки потрібно для того, щоб під час смаження більше не додавати. Добре нагріваю на вогні між середнім і сильним. Якщо нагрів буде не особливо сильним, то пиріжки не вийдуть пишними і вберуть багато олії.

Тепер кладу на сковорідку вироби і смажу з однієї й іншої сторони по кілька хвилин до рум’яності.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.