Складові
- борошно – 875 г;
- окріп – 250 мл;
- сіль – 1 ч. л.;
- олія рослинна – 3 ст. л.;
- яйце – 2 шт.
- Інгредієнти для вареників:
- фарш – 370 г;
- капуста свіжа – кг;
- капуста квашена – 700 г;
- цибуля – 7 шт.;
- сіль – ½ ч.л.;
- чорний перець – щіпка;
- олія рослинна – 4 ст. л.;
- вода – 150 мл.
Кроки
- Шинкуємо дрібно свіжу капусту, рубаємо квашену капусту. Нарізаємо маленьким кубиком цибулю. У сковороді з олією обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
- До цибулі викладаємо квашену капусту, обсмажуємо овочі разом. Додаємо до суміші трохи води, гасимо капусту з цибулею.
- Викладаємо до тушкованої капусти свіжу капусту, солимо, посипаємо перцем і вливаємо воду. Доводимо до м’якості та однорідності квашену та свіжу капусту на середньому вогні.
- Поки остигає капустяна начинка, замішуємо тісто. Висипаємо в борошно сіль, розбиваємо яйця, вливаємо олію.
- Замішуємо тісто лопаткою, поступово додаємо окріп.
- Рекомендуємо замішувати тісто на окропі у планетарному міксері. Виходить м’яке тісто.
- У капусту, що остигнула, викладаємо фарш і ретельно перемішуємо.
- Формуємо з тіста невеликі тонкі ковбаски, які ділимо на маленькі колобки – з волоський горіх.
- Розкочуємо колобки в невеликі коржики, куди викладаємо по чайній ложці начинки. Защипуємо краї тіста, залишаємо начинку всередині.
- Відварюємо вареники в окропі з лавровим листом і чорним перцем приблизно 7 хвилин.
Вареники з капустою та фаршем – це бюджетний варіант, коли не вистачає м’яса на звичайні пельмені. Подавати вареники можна зі сметаною та вершковим маслом.