Найсмачніша запечена качка😉Вся справа в особливому маринаді😉Виходить не жорсткою та дуже ароматною👍Як виготовити розповідаю в коментарях

Як приготувати смачну качку в маринаді. Прикрасить свято

 

Хочеться приготувати качку на різдвяні свята? Але боїтеся, що вона буде надто жорсткою, чи її специфічний запах не сподобається гостям? Пропонуємо рецепт від досвідчених господинь, спробуйте, і переконайтеся, що птах ваш не тільки прикрасить своїм рум’яним апетитним виглядом ваш святковий стіл, але буде соковитим, ніжним і ароматним. 

На одну тушку качки середніх розмірів нам знадобиться:

яблука – 4 шт. середнього розміру; апельсин – 3 шт.; лимон – 0,5 шт; соус соєвий – 100г;

 

 

імбир – 40 г; мед – 4-5 ст.ложок;  часник сушений – 2 ч.л. порошку; перець чорний, кориця – по 0,5 ч. ложки;

крохмаль – 2 ложки;

Як приготувати:

Качку потрібно випатрати, очистити від залишків пір’я і костей, промити і неодмінно вирізати куприкову залозу, саме вона надає качці непотрібний нам запах.

У зручній ємності готуємо маринад, змішуючи соєвий соус, цедру та сік апельсина, натертий імбир, розчиняємо у суміші 2ст. столові ложки меду.

 

Качку укладаємо в глибоку ємність, заливаємо маринадом, накриваємо харчовою плівкою і маринуємо в холодильнику протягом доби, час від часу дістаючи та перевертаючи, потім знову замотуючи, щоб птах замаринувався рівномірно.

 

Яблуко чистимо, нарізамо кільцями і укладаємо на лист, вистелений фольгою. 

Тушку птиці дістаємо з маринаду, ретельно натираємо її меленим часником та перцем.

3 яблука розрізаємо на великі часточки, складаємо в ємність, присипаємо корицею, додаємо 1 ложку меду, перемішуємо. 

Закладаємо яблука в качку, запечатуємо зубочистками, укладаємо на яблука, вкриваємо фольгою. 

 

Птах запікаємо в духовці при 180 градусах 1,5 години.

 

Знімаємо з готової качки фльгу, зливаємо з дека в окрему миску жир і сік, качку знову обертаємо фольгу і знову запікаємо в духовці близько півгодини. 

Готуємо соус, для чого в сотейнику в половину злитих жиру і соку додаємо сік одного апельсина і половини лимона, корицю і мед, що залишилися, перемішуємо і доводимо до кипіння. Додаємо в соус крохмаль, змішаний із водою. Помішуючи, знову доводимо суміш до кипіння, додаємо подрібнену м’якоть одного апельсина, як тільки закипить знову, знімаємо з вогню. Кислоту та солодощі соусу регулюємо за своїм смаком, кількістю соку цитрусових та меду.

Знявши фольгу, поливаємо качечку жиром і соком, що залишився. Загортаємо крильця та ніжки у фольгу, щоб вони не пригоріли і запікаємо, ще близько 20 хвилин, щоб шкірка підрум’янилася.

Щоб перевірити готовність птиці, її потрібно проткнути шпажкою – якщо вона готова, сік витікає світлий. 

 

Накриваємо качку фольгою і надовго залишаємо у вимкненій духовці.

 

Качка готова, прикрашаємо та подаємо з соусом до столу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.