Повітряне та дуже тонке “станційне” тісто 😋 Використовували для приготування пирогів у всіх їдальнях 😉 Діліться його рецептом у

Вокзальне тісто для пиріжків. “Фішка” в інгредієнтах

Про пиріжки з часів радянського громадського харчування донині складають легенди. Ці пиріжки продавалися у їдальнях, на ринках, вокзалах.

Тісто їх було просто унікальним — тонким, повітряним, майже прозорим. І багато-багато в кожному пиріжку найсмачнішої начинки.

Testo vokzal'noe для pirozhkov recept

Продавали ці пиріжки, дістаючи із залізних бочок. Там пиріжки тривалий час залишалися гарячі.

Сьогодні хочу описати унікальний рецепт так званого «вокзального» тесту. Приготування його – справа нескладна.

Набір необхідних товарів:

* 800 грамів борошна пшеничного; * 0,2 літра картопляного відвару; * Стільки ж розсолу огіркового (0,2 л);

* Чотири ложки (їдальні) олії рослинної; * Одна ложка (чайна) солі;

* 1 чайна ложка цукру; * 7 грамів дріжджів.

З «вокзальним» готовим тестом чудово поєднується будь-яка начинка — пюре з картоплі, цибуля з яйцями або м’ясний фарш, капустяна начинка, повидло.

Опис порядку приготування:

1. У миску (краще глибоку) влийте огіркового розсолу та картопляного відвару. Додайте сюди ж солі та цукру, дріжджів, а потім рослинної олії. Перемішайте, щоб сіль та цукор розчинилися.

2. Потім кладіть відразу весь об’єм борошна і замішуйте руками м’яке тісто. Залишіть його на 30 або 45 хвилин під плівкою у теплому місці. Воно має підійти (піднятися), тобто вирости за розміром майже втричі.

3. А доки тісто ще не готове, можна зайнятися начинкою. Якщо вона з капусти або картопляного пюре, то ліпити пиріжки потрібно лише після того, як продукти стануть прохолодними. Мінімум – кімнатної температури.

4. Тепер можна поділити тісто на однакові частини та кожну розкотити у вигляді коржика. Покладіть на середину начинки та формуйте пиріжки.

5. Радимо зробити їх трохи приплюснутими. У такому вигляді вони обсмажуватимуться швидше і рівномірно.

6. Розігрійте в казані (або в глибокій сковорідці) багато рослинної олії і смажте пиріжки до утворення скоринки – золотистого кольору, апетитної та приємно хрумкої.

Ось так і вийшли у нас унікальні радянські часи «вокзальні» пиріжки! З начинкою з картопляного пюре.

Їжте з апетитом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.