
Один із найлегших, але завжди вдалих рецептів здоби з яблучною начинкою. Такі пироги я завжди готую, якщо раптом нагрянули несподівані гості і треба щось придумати до чаю.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 3 шт.;
- цукор, 200 г;
- сметана, 150 г;
- олія рослинна, 80 мл;
- ванілін;
- сіль щіпка;
- розпушувач, 2 ч.л;
- борошно, 250 г;
- яблука, 4 шт.
Процес приготування
Яйця збиваємо з щіпкою солі і всипаємо цукор з ваніліном, збиваємо віночком або міксером до однорідності.
Додаємо сметану та олію, добре перемішуємо.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем, всипаємо в основу і вимішуємо однорідне і густе тісто.
Яблука вибирайте кисло-солодкого сорту, щоб баланс смаку. Ріжемо тонкими часточками.
Форму застилаємо пергаментом і змащуємо олією.
Виливаємо тісто і згори красиво розкладаємо часточки яблук.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин, але перевіряйте готовність шпажкою.
Охолоджений пиріг посипаємо цукровою пудрою або змішуємо її з корицею і так посипаємо.
Пиріг виходить високим, пишним, дуже м’яким, не кришиться, яблучна начинка чудово поєднується з тестом. Якщо вам до смаку, можна ще обсипати подрібненими горіхами, які також гармонують із яблучною начинкою.
