Шоколадний торт з лимонним кремом, як приготувати?
Вам буде потрібно для шоколадних коржів:
Борошно – 230-250 р. (просіяти двічі через кулінарне сито).
Цукор – 200-250 р. (в залежності від бажаної солодкості).
Яйце – 4 шт. (для випічки торта краще всього використовувати домашні яйця).
Какао – 3-4 ст. л. (можна відразу просіяти з борошном)
Розпушувач для тіста – 1 пакетик
Вам буде потрібно для крему:
Білок яєчний – 3 шт.
Лимон – 1 шт.
Цукор – 220-250 р.
Ванілін – 1 упаковка
Приготування:
Просіяне борошно слід з’єднати з какао
Білки (для тесту) збийте в піну разом з цукром і поступово по одному подбавляйте жовтки.
Потім додайте борошно і розпушувач і у вас вийде досить рідке тісто.
Тісто слід залити у форму і випікати до півгодини при температурі 190-200 р. Готовий бісквіт остудіть.
Білки для крему збиваються, до них додається цукор
Ємність з кремом слід поставити на маленький вогонь і, поступово подбавляя сік лимона, а так само не перестаючи збивати, заваріть білковий крем.
Бісквіт слід розрізати ниточкою навпіл
Натріть цедру, залийте половиною склянки води і поставте на вогонь.
У киплячий відвар цедри додайте кілька ст. л. цукру і трохи уварите сироп.
Отриманим сиропом просочіть нижній шар бісквіта.
Зверху намажте бісквіт білковим кремом, покладіть другий шар бісквіта.
Торт прикрашається залишилися білковим кремом