Приготування
- Спочатку потрібно приготувати заправку для помідорів. Для цього прокрутіть болгарський та гострий перці у блендері. Додайте часник та зелень, подрібніть інгредієнти.
- У кожну банку покладіть по 3 ст. л. приготовленої овочевої заправки.
- Промийте та просушіть помідори, зріжте плодоніжку та розріжте їх навпіл. Щільно покладіть помідори в банки.
- Додайте у воду цукор і сіль, доведіть маринад до кипіння, а потім розлийте банками.
- Накрийте банки кришками, поставте їх у велику каструлю, застелену рушником. Наповніть каструлю водою та простерилізуйте банки 10 хвилин.
- Влийте по 2 ст. л. оцту у кожну банку. Закатайте банки, переверніть їх, укутайте і байте охолонути.
До речі, такі помідори половинками на зиму готують не лише із червоних томатів, а й із зелених! Закуска в будь-якому випадку виходить красивою та дуже смачною. Кількість гострого перцю можна регулювати.