ШАКШУКА, ЧИ ЯЄЧНЯ ПО-АРАБСЬКИ

Шакшука

ЯК ПРИГОТУВАТИ ШАКШУКУ

 

ІНГРЕДІЄНТИ

ШАКШУКА, ЧИ ЯЄЧНЯ ПО-АРАБСЬКИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Помийте і обсушіть 2 томата. Наріжте томати великими кубиками і перекладіть в миску.

 КРОК 2

Очистіть зубчик часнику, роздушіть ножем і дрібно поріжте. Додайте подрібнений часник до томатів. Туди ж додайте дрібно нарізану цибулю (приблизно чверть середньої цибулини).

 КРОК 3

Половину червоного болгарського перцю спершу наріжте смужками, а потім – великими кубиками.

 КРОК 4

Половину невеликого цукіні наріжте пластинками, а потім порубіть на кубики такого ж розміру, як перець і томати.

 КРОК 5

Додайте в миску з овочами 300 г томатів пелаті, вони нададуть страві чудового аромату і додадуть насиченості. Посоліть і додайте 1 ст. л. оливкової олії.

 КРОК 6

Розігрійте в сковороді 1 столову ложку оливкової олії і обсмажте овочеву суміш на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до м’якості. Додайте 1 дрібку зіри.

 КРОК 7

Акуратно розбийте в сковорідку 3 яйця. Я рекомендую зробити невеликі поглиблення в овочевій суміші для кожного яйця за допомогою ложки. Посоліть за смаком і готуйте приблизно 2-3 хвилини на невеликому вогні.

 КРОК 8

Додайте в сковорідку 15 г натурального йогурту або густих вершків. В принципі цього можна і не робити. Але мені з молочною ноткою подобається більше. З йогуртом – якщо хочете додати трохи кислого смаку і з вершками, якщо хочете підсолодити.

 КРОК 9

Тушкуйте страву на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин або поставте в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 3-5 хвилин, в залежності від того якому ступеню готовності яєць ви надаєте перевагу.

 КРОК 10

Відокремте листя від 4-х гілочок петрушки і посипте шакшуку перед подачею на стіл.

Готувати – це просто

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.