Рецепт печених яблук / фото ua.depositphotos.com

Запечені яблука – смачний та один із найкорисніших десертів. Він є доволі простим у приготуванні, однак має чимало варіантів. Так, яблука можна запікати з медом, з сиром, з корицею, у листковому тісті

Яблука, запечені з медом

  • Яблука – 2 шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 10 г

Яблука помити, розрізати на половинки. Видалити з кожної половинки серцевину.

Викласти яблука у жаростійку форму. Посипати корицею та полити медом.

Зверху викласти по невеликому шматочку вершкового масла. Накрити форму з яблуками фольгою і відправити у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. При цьому слід періодично перевіряти їх на готовність.

Подавати такі яблука можна з кулькою морозива і карамеллю.

Запечені яблука з сиром

  • Яблука – 4 шт.
  • Сир – 150 г
  • Родзинки – 30 г
  • Курага – 5-7 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – за смаком
  • Курагу та родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Порізати курагу невеликими шматочками.

    Змішати сир з цукром та яйцем. Додати родзинки і курагу, перемішати.

    Як приготувати запечені яблука / фото ua.depositphotos.com

    Яблука помити, вирізати з них насіннєву коробочку.

    У серединку кожного яблука покласти сир з родзинками та курагою.

    Запікати яблука з сиром у попередньо розігрітій до 180 °C у духовці близько 20 хвилин. Потім дістати й остудити.

    Запечені у тісті яблука

    • Яблука – 4 шт.
    • Листкове тісто – 500 г
    • Мелена кориця – 2 ч.л.
    • Цукор – 4 ст.л.
    • Яйця – 1 шт.
    • Вода – 1 ст.л.
    • Варене згущене молоко – 8 ст.л.

    Листкове тісто розморозити. Розігріти духовку до 200°C.

    Змішати цукор із корицею. Збовтати яйце з столовою ложкою води.

    Яблука вимити, просушити й очистити від шкірки. Видалити плодоніжки і серцевину. Вмочити яблука у суміш кориці та цукру.

    Тісто розкачати, щоб вийшов довгий прямокутник. Нарізати його вздовж на 9 смуг.

    Склеїти смуги по дві, змастивши один край водою.