Не пиріг, а золото.

Пиріг виходить із такою текстурою тіста, як для кексів – вологий, м’який, дуже здобний. Начинку вигадуйте свою, я брала ягоди і посипала пиріг солодкою крихтою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт.;
  • цукор, 180 г;
  • ванілін;
  • кефір, 250 мл;
  • олія соняшникова, 150 мл;
  • борошно, 400 г;
  • розпушувач, 2 ч.л;
  • смородина чи інші ягоди;
  • крохмаль будь-який, 1 ст.л.

Для приготування крихти необхідно:

  • цукор та борошно по 2 ст.л;
  • вершкове масло, 50 г.

Процес приготування

Яйця змішуємо з цукром та ваніліном, перебиваємо масу віночком до розчинення цукру.

Вливаємо кефір кімнатної температури та олію, перемішуємо масу до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно частинами і вводимо розпушувач. Тісто у вас має бути густим, гладким та повністю однорідним.

Ягоди змішуємо з крохмалем або ложкою борошна. Висипаємо ягоди в тісто і перемішуємо.

Форму застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо.

Для крихти перетираємо цукор і борошно, масло і посипаємо пиріг зверху.

Не пиріг, а золото. Навчила всіх подруг так готувати

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою.

Не пиріг, а золото. Навчила всіх подруг так готувати

Такого ароматного та апетитного пирога буде достатньо для прийому гостей та сніданку великої родини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.