Пиріг виходить із такою текстурою тіста, як для кексів – вологий, м’який, дуже здобний. Начинку вигадуйте свою, я брала ягоди і посипала пиріг солодкою крихтою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт.;
- цукор, 180 г;
- ванілін;
- кефір, 250 мл;
- олія соняшникова, 150 мл;
- борошно, 400 г;
- розпушувач, 2 ч.л;
- смородина чи інші ягоди;
- крохмаль будь-який, 1 ст.л.
Для приготування крихти необхідно:
- цукор та борошно по 2 ст.л;
- вершкове масло, 50 г.
Процес приготування
Яйця змішуємо з цукром та ваніліном, перебиваємо масу віночком до розчинення цукру.
Вливаємо кефір кімнатної температури та олію, перемішуємо масу до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно частинами і вводимо розпушувач. Тісто у вас має бути густим, гладким та повністю однорідним.
Ягоди змішуємо з крохмалем або ложкою борошна. Висипаємо ягоди в тісто і перемішуємо.
Форму застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
Для крихти перетираємо цукор і борошно, масло і посипаємо пиріг зверху.
Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою.
Такого ароматного та апетитного пирога буде достатньо для прийому гостей та сніданку великої родини.