Мій домашній кетчуп кращий за магазинний — навіть на продаж готую!
Мій домашній кетчуп кращий за магазинний — навіть на продаж готую!
Справжній домашній кетчуп, ароматний, густий і натуральний — настільки смачний, що готую не тільки для себе, а й на продаж! Жоден магазинний йому не зрівняється.
Інгредієнти:
6 кг помідорів
500 г цибулі
1 кг яблук (кислих)
2-6 шт. перців чилі
0,5 ч. л. кориці
1-2 ст. л. солодкої паприки
1 ч. л. чорного перцю
2,5 ст. л. солі
+- 550 г цукру
10 шт. гвоздики
2 зуб. часнику
50 г оцту 9%
Приготування:
Помідори промиваю, роблю надрізи навхрест, заливаю кип’ятком на декілька хвилин і знімаю шкірку. Але це за бажанням, можна залишити з шкіркою.
Розрізаю помідори на 4 частинки, цибулю нарізаю досить великими шматочками. Кладу у велику каструлю.
Яблука також нарізаю шматочками, додаю перець чилі.
Ставлю каструлю варитись на 30-40 хвилин.
Тоді подрібнюю все блендером до однорідності. Варю ще 20 хвилин, кришкою не накриваю.
Тоді додаю спеції: чорний мелений перець, корицю, паприку і сіль, перемішую. І всипаю цукор.
Гвоздику завертаю у марлю і кладу в каструлю, додаю перемелений часник. Все добре перемішую, варю ще 30 хвилин. Потім додаю оцет і варю ще 2-3 хвилини.
Виймаю гвоздику, вливаю у стерилізовані банки, закриваю щільно стерилізованими кришками. Перевертаю догори дном, накриваю рушниками і залишаю до повного охолодження.
Смачного!