Моя улюблена закуска з баклажанів на зиму: щороку так закриваю – рецепт смачних баклажанів в пікантній заливці

Сьогодні хочу з Вами поділитися рецептом смачних баклажанів на зиму. На даний момент, це мій найулюбленіший рецепт заготівлі з баклажанів.

 

Інгредієнти:
Рецепт на 4 банки по 0,5 літра

Баклажани – 2 кг
Сіль – 2 столові ложки з гіркою
Олія – для смаження
Соус / Заправка ( вихід = 1 літр ):

Болгарський перець – 6 штук
Часник – 3 головки
Помідори середні – 4 штуки
Гіркий перець – 1 стручок
Цукор – 2 столові ложки з гіркою ( або за смаком )
Оцет 9% – 80 грам
Приготування:
Я взяла 2 кг баклажанів. Їх потрібно вимити і нарізати кружечками товщиною приблизно 0,5 см.

 

Перекладаємо баклажани в ємність і пересипаємо сіллю. Потрібно 2 столові ложки солі з гіркою.

 

Все, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб з баклажанів вийшла вся гіркота.

Тим часом підготуємо овочі для соусу. Їх ми будемо пропускати через м’ясорубку, тому я, таким чином, ще нарізала овочі.

 

Закладати все в м’ясорубку можна в будь-якому порядку, я просто чергувала овочі.

 

На виході у мене вийшло приблизно 1 літр овочевої маси.

Тим часом баклажани постояли, їх пора промивати водою.

 

Заливаємо і гарненько промиваємо. Обов’язково баклажани потрібно віджати, тому що вони дуже швидко вбирають в себе воду.

Тепер розігріваємо на сковороді невелику кількість олії.

 

І обсмажуємо кружечки баклажанів з двох сторін до золотистого кольору.

 

Процес цей, звичайно, тривалий, але результат того варто. Краще смажити відразу на двох сковорідках.

 

Тепер овочеву суміш ставимо на вогонь, додаємо 2 столові ложки цукру з гіркою, і все доводимо до кипіння.

 

Після того, як маса добре закипить, тобто закипить не тільки по краях, але і по центру сотейника, наливаємо 80 грам 9% -го оцту. Все перемішуємо і вимикаємо вогонь.

 

Соус для баклажанів готовий.

Далі обсмажені кружечки баклажанів вмочати з двох сторін в соусі і щільно укладаємо у миті баночки.

 

Я взяла 0,5-літрові. Стерилізувати їх не потрібно і кришки кип’ятити теж не потрібно.

 

Найоптимальніша, це спочатку приготувати соус, а потім смажити баклажани і відразу їх укладати в банки.

Всього з 2 кг баклажанів у мене вийшло 4 баночки.

 

Тепер їх потрібно простерилізувати, для цього ставимо банки в каструлю з водою.

 

Води в каструлі має бути приблизно до плечиків банки. Доводимо воду до кипіння на середньому вогні.

Важливий момент: на дно каструлі обов’язково потрібно поставити кухонний рушник, щоб банки не лопнули під час стерилізації.
Але, якщо каструля з подвійним дном, як у мене, то робити це не обов’язково.

Після закипання води в каструлі, 0,5-літрові банки стерилізуються на повільному вогні при невеликому кипінні 15 хвилин.

 

Через вказаний час вимикаємо вогонь, витягуємо банки і закриваємо.

 

Готові баночки перевертаємо і залишаємо до повного охолодження. Рушником їх укутувати не потрібно.

 

Взимку мені найбільше подобається така закуска під смажену картопельку. А як Ви заготовлюєте баклажани на зиму? Який Ваш найулюбленіший рецепт? Поділіться зі мною в коментарях.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Друзі, якщо ви бачите дописи, то ставте вподобайки, для мене це важливо Дякую всім за розуміння та підтримку
Джерело: https://filizhanka.top/moya-ulyublena-zakuska-z-baklazhaniv-na-zymu-schoroku-tak-zakryvayu-retsept-smachnyh-baklazhaniv-v-pikantniy-zalyvtsi

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.