Кабачки «Коралова Мері» на зиму і як їх закрутити в густому соусі

Кабачки «Коралова Мері» на зиму і як їх закрутити в густому соусі

Ми пропонуємо тобі відмінний рецепт кабачків на зиму без стерилізації. Гірчиця додає пікантність маринаду, який сам по собі дуже смачний (можна використовувати для борщу). А кабачки виходять хрусткими, кисло-солодкими і в міру гострими. Є ризик не доварити і з’їсти відразу, не закатавши в банки.

Інгредієнти:

1200 г молодих кабачків
800 мл води
125 мл томатної пасти
30 г солі
75 г цукру
4 ст. л. 9% -го оцту
1 ч. л. сухої гірчиці
4 парасольки кропу
4 зубчики часнику
4 листа смородини
4 листочка вишні
12 горошин запашного перцю
1 гострий перець
Приготування:

Банки вимий з содою і добре прополощи під проточною водою.

Вимиті молоді кабачки наріж часточками довжиною 8 см.

У кожну банку поклади 1 парасольку кропу, 1 зубчик часнику, 1 лист смородини і вишні, 3 горошини запашного перцю і кілька шматочків гострого перцю.

Максимально щільно розклади по банкам кабачки. Залий крутим кип’ятком залиш на 10 хвилин.

Тим часом приготуй маринад. Закип’ятити 800 мл води з сіллю і цукром. Додай томатну пасту і суху гірчицю. Добре перемішай і доведи до кипіння.

Злий воду з банок і додай в кожну по 1 ст. л. оцту. До верху залий киплячим маринадом.

Закатай банки гарячими стерилізованими кришками і відразу переверни догори дном. Вкутай теплою ковдрою і залиш на дві доби до повного охолодження.

Обов’язково спробуй приготувати на зиму смачний салат з кабачків. Багато часу консервація не займає, і це дуже радує. Пікантна закуска з кабачків прекрасно поєднується з тушкованою картоплею, пюре, макаронами, кашами. Відкрив баночку – краса. Що ще треба для щастя?

Сподобався рецепт? Поділіться з друзями!

Друзі, якщо ви бачите дописи, то ставте вподобайки, для мене це важливо Дякую всім за розуміння та підтримку
Джерело: https://filizhanka.top/kabachky-koralova-meri-na-zymu-i-yak-ih-zakrutyty-v-hustomu-sousi-2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.