Гаряче для святкового столу: коли надворі холодно – готую м’ясо з картоплею на шпажках в духовці – це так смачно, що просять добавки

Гаряче для святкового столу: коли надворі холодно – готую м’ясо з картоплею на

Гаряче для святкового столу: коли надворі холодно – готую м’ясо з картоплею на шпажках в духовці – це так смачно, що просять добавки

На святковий стіл найчастіше готуємо гаряче на мангалі: шашлики, крильця або ковбаски, а ось коли холодно ми готуємо вдома.

Це не біда, шашлики прекрасно приготувався в духовці, і дуже смачно. Хочу поділитися рецептом, раптом комусь стане в нагоді. Звичайно, готувати можна в будь-який день, наприклад, на обід .

 

У мене була свиняча лопатка. Якщо бажаєте, візьміть будь-яке м’ясо за своїм смаком, бажано з жирком .

М’ясо нарізала на великі шматочки і виклала миску.

 

Додала натерту цибулю, гірчицю, сіль і перець.

Перемішала, затягла харчовою плівкою і прибрала в холодильник на 2 години.

Якщо я сумніваюся в м’ясі ( буває жорстке або сухе ), то завжди додаю гірчицю. Вона прекрасно розм’якшує, та взагалі, подобається мені цей маринад, м’ясо виходить смачне, ароматне і соковите. Якщо з якоїсь причини не їсте гірчицю, просто не додавайте.

Ще мені подобається маринад, який підходить для духовки

СКЛАД на 2 кг м’яса:

Кефір – 300 мл
Гірчиця – 1-2 ч. л.
Цибуля – 1 шт.
Сіль – 1,5 ст. л.
Перець – 1 ч. л.

Насадила м’ясо з картоплею на шпажки, виклала на деко.

Накрила фольгою і поставила в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину або трохи більше. За 10 хвилин до готовності зняла фольгу і змастила соком, що виділився.

ПОРАДА! Якщо сік не виділився, змастіть м’ясо з картоплею вершковим маслом.

Гаряча страва готова, залишилося викласти на тарілку, прикрасити зеленню і подати на стіл. В ідеалі подати з овочевим салатом .

СКЛАД:

Свиняча лопатка – 2 кг
Гірчиця – 2 ст. л.
Цибуля – 1 шт.
Сіль – 1,5-2 ст. л ( або за смаком )
Перець – 1 ч. л.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Друзі, якщо ви бачите дописи, то ставте вподобайки, для мене це важливо Дякую всім за розуміння та підтримку
Оцініть статтю

шпажках в духовці – це так смачно, що просять добавки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.