Неймовірно смачна, не схожа ні на що бабка, родом вз Молдови. Знайшла для себе найкращий і найвдаліший рецепт приготування, спробувавши раз Ви готуватимете її постійно – цей десерт став нашим улюбленим!
Інгредієнти:
РЕЦЕПТ (склянка – 200 гр):
10 яєць
300 гр просіяного борошна (~2 склянки)
300 гр цукру (1,5 склянки)
250 гр кефіру (1,25 склянки)
500 гр молока (2,5 склянки)
200 гр олії (1 склянка)
25 гр горілки (3 ст. ложки)
30 гр соди (1,5 ст. ложки)
Вершкове масло для змащування форми і панірувальні сухарі
Приготування:
В окрему миску велику кидаєте 300 грам борошна (це приблизно 2 скл. гранених), додаєте 300 гр.цукру (приблизно 1.5 скл.), далі додаєте 30 грам соди (1.5 ст. л.), перемішуєте вінчиком все, додаєте 25 мл горілки (3 ст. л.) і 200 гр. скл. олії, перемішуєте це тісто воно таке густеньке, додаєте 250 грам кефіру (1.25 скл.) і 500 грам молока (це 2.5 скл.), збиваєте до однорідності.
В окрему миску бєте 10 яєць і міксером збиваєте до біла, потім збиті яйця вливаєш до борошняної маси, і злегка перемішуєте,.
Виливаєте масу у чавунчик (його змащуєте маслом і посипаєте панірувальними сухарями).
Накриваєте кришкою і ставите у розігріту до 180 градусів духовку на півтори години, коли пройде півтори години, збиваєте духовку на 100 градусів і знову наводите на півтори години, закінчиться випікатись лишаєте ще у духовці на 30 хвилин – виймаєте і смакуєте, ну дуууже смачно і просто!
Джерело: https://filizhanochka.top/pechu-3-razy-na-tyzhden-i-ne-nabrydae-moldavska-chorna-babka-v-domashnih-umovah-naykraschyy-i-nayvdalishyy-retsept-zberezhit-i-obov-yazkovo-sprobuyte