Домашнє галетне печиво: продукти потрібні найдоступніші, а готується воно просто і швидко, виходить хрумким, але при цьому ніжним

У складі покупного галетного печива, яке відноситься до дієтичних, все одно є небажані компоненти, хоча вважається, що його можна давати малюкам вже з 6-8 місяців. Пропоную вам спекти галетне печиво вдома. Тим більше, продукти потрібні найдоступніші, а готується воно просто та швидко. Печиво виходить хрумким, але при цьому ніжним. На смак воно чимось схоже на крекер або печиво «Марія». Якщо ви готуєте печиво для найменших, молоко у складі замінити водою, ванільний цукор – не додавати, а звичайний цукор – зменшити.

Інгредієнти:
Олія — 4 ст. л.
Молоко — 3 ст. л.
Борошно — 300 г (+/- 50 гр залежно від борошна)
Розпушувач — 1 ч. л.
Цукор — 3 ст. л.
Цукор ванільний — 0.5 ч. л.
Сіль — 0.5 ч. л.
Яйце — 1 шт.
Приготування:
1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: борошно, розпушувач тіста, сіль, цукор, ванільний цукор, яйце, молоко та олію.

2. Яйце з цукром, ванільним цукром та сіллю збити в пишну піну.

3. Влити в масу молоко і перемішати.
Влити олію і перемішати.

4. Додати в рідку масу пару ложок борошна розпушувач тіста.
Потроху додавати решту борошна, замішуючи м’яке тісто.
Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше.

5. Тісто, що вийшло зліпити в кулю і залишити на 30 хвилин.

6. Через деякий час розкачати тісто на злегка присипаній борошном поверхні в пласт товщиною приблизно 3 мм.
За допомогою формочки вирізати із тіста печиво.

7. Наколоти печиво вилкою у кількох місцях. Воно стане не тільки красивішим, а й рівномірно пропечеться.

8. Викласти печиво, що вийшло, на лист, застелений пергаментом, на невеликій відстані один від одного.

9. Відправити печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Головне — не перетримати, щоб печиво не почало темніти.

10. Готове печиво остудити та подавати з чаєм, кавою чи молоком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.