Помідори по-фінськи на зиму
Помідори виходять як свіжі, а які вони смачні, ммм… з’їдаються з великим задоволенням і навіть розсіл випивається до останньої краплі!
Для цього рецепту відмінно підходять помідори твердих сортів (слива), сорт помідорів, який не лопається при консервації і помідори не перетворюються на кашу.
Помідори добре промиваємо та замочуємо у воді на 10-15 хвилин.
Інгредієнти:
Помідори 2 кг
Цибуля ріпчаста 0.5 кг
Розсіл:
На 1 літр води
Сіль (для консервації) 1 ст. ложка з невеликою гіркою
Цукор 1,5 ст. ложки
Оцет 9% 50 мл
Приготування:
Кожен помідор розрізаємо навпіл і зрізаємо хвостики.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обдаємо окропом, щоб пішла гіркота.
Починаємо укладати в попередньо простерилізовані банки, на початку цибулю, потім помідори та знову цибулю.
Помідори по-фінськи з цибулею
Банки з помідорами заливаємо окропом, потім закриваємо кришками і даємо постояти 5 хвилин, розсіл з помідор зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і оцет.
Доводимо до кип’ятіння і знову заливаємо розсолом, прикриваємо кришками і ставимо стерилізуватися (в каструлю з водою, на дно обов’язково кладемо рушник) після закипання води в каструлі стерилізуємо 10 хвилин і закручуємо кришками.
Джерело: https://filizhanochka.top/pomidory-po-finsky-na-zymu-ulyublenyy-retsept-moho-cholovika-pomidory-vyhodyat-yak-svizhi-i-rozsolu-ne-zalyshaetsya