Мій улюблений рецепт маринованих огірків. Огірочки виходять насправді хрусткі і смачні, для олів’є ідеальні ) ) Зберігаються при кімнатній температурі.

Мій улюблений рецепт маринованих огірків. Огірочки виходять насправді хрусткі і смачні, для олів’є ідеальні ) ) Зберігаються при кімнатній температурі.

Важливо вибрати огірки, які підійдуть для маринування, не салатні.

Приготування:
Заливаю їх холодною водою і залишаю на 2-3 години. Мию і обрізаю хвостики.

Крім огірків потрібні ще парасольки кропу, листя смородини і вишні, лавровий лист, сіль ( кам’яна, не йодована ), цукор, оцет 9%, зубчики часнику, гірчиця в зернах, чорний перець горошком і чисті банки об’ємом 1 літр. Банки попередньо НЕ стерилізую, просто добре мию.

У кожну банку кладу:

2 парасольки кропу, листочок смородини, вишні і лавровий лист
кілька зубчиків часнику
чорний перець горошком, дрібку

Щільно складаю огірки в банку.

У кожну банку додаю:

1 ст. л. солі
2 ст. л цукру
1 ч. л. гірчиці в зернах
4 ст. л. оцту

Заливаю гарячою водою. Не до самого краю, щоб було зручно переносити банки.

Кришки кип’ячу 1-2 хвилини. Не обов’язково маринувати огірки в банках з кришками під ключ, можна і з гвинтовими.

У великій каструлі нагріваю воду. На дно стелю кухонний рушник або серветку. Складаю банки. Доливаю воду до самого краю. Прикриваю кришками.

На високій температурі доводжу воду в каструлі до кипіння, трохи знижую температуру і стерелізу огірки 5 хвилин. Або як тільки огірки починають міняти колір, можна закривати.

Дістаю по одній банці, закриваю.

Перевертаю і накриваю пледом. Сильно укутувати не потрібно. Залишаю до повного охолодження.

Ось такі виходять красиві огірочки! Смачні, хрусткі, прекрасно зберігаються при кімнатній температурі )
Джерело: https://filizhanochka.top/hrustki-marynovani-ohirky-na-zymu-schoroku-roblyu-tak-i-pobilshe-retsept-prostenkyy-a-ohirochky-duzhe-smachnenki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.