Пробуйте солити оселедець за перевіреним рецептом часів Радянського Союзу!


Для цього беремо два великі оселедці у відмінному стані. Після розморожування добре миємо рибу. Готуємо всі потрібні приправи, сіль та цукор. В окремій мисці поєднуємо подрібнені спеції з невеликою кількістю солі та цукром. Сіль, що залишилася розчиняємо в очищеній воді.
Далі, робимо акуратний поздовжній розріз від хвоста до голови у кожної рибини, видаляємо начинки, молоки та ікру. Підготуйте відповідну тару для засолювання, оптимально – це дерев’яний або пластиковий контейнер, викладений харчовою плівкою, або скляна банка з харчовим пакетом усередині.
Рибу кладемо в пакет, рясно натираємо сумішшю спецій, солі та цукру. Потім заливаємо рибу приготованим сольовим розчином, щільно зав’язуємо пакет і відправляємо холодильник на 3 дні для просолу. Після закінчення часу оселедець буде готовий до вживання – можна нарізати на шматочки і подати з вареною картоплею.