Думаю, ви погодитеся, що святкове застілля – це справжнє мистецтво, і кожна пані прагне здивувати та порадувати своїх гостей смачними стравами.
Сьогодні я хочу запропонувати вам цікаву ідею: закусочні тарталетки з ефектним зовнішнім виглядом та дуже смачною начинкою, що нагадує знаменитий салат «Оселедець під шубою»!
Покроковий рецепт:
Для приготування цих тарталеток нам знадобляться кошики діаметром 6-7 см.
Заздалегідь відварені, охолоджені та очищені моркву та буряк наріжте довільно та складіть у чашу.
Додайте сирний або вершковий сир і подрібніть до отримання однорідного пюре.
Незважаючи на наявність оселедця у складі закуски, масу потрібно злегка посолити та поперчити.
Тщательно перемішайте і поки відставте убік.
Для прикраси наріжте філе оселедця тонкими скибочками за кількістю тарталеток (одна скибочка на шкірну тарталетку) і відкладіть їх.
Філе, що залишилося, наріжте дрібними кубиками і покладете в невелику чашу.
Невелику фіолетову луку наріжте дуже дрібним кубиком і додайте до оселедця.
Перемішайте і при необхідності додайте ложку олії (я не додаю, бо моє філе оселедця вже було в маслі).
Перепелині яйця потрібно попередньо зварити у підсоленій воді протягом 4 хвилин з моменту закипання, потім остудити та очистити.
Розріжте яйця вдовж на 4 частини – вони, як і скибочки оселедця, підуть на прикрасу.
Тепер, коли всі інгредієнти підготовлені, викладіть буряково-вершкову масу у кондитерський мішок із маленькою фігурною насадкою.
Порожні тарталетки виставте на блюдо, на якому їх подаватимете, і на дно шкіри викладете суміш оселедця з луком.
Якщо у вас є час і бажання, ви можете приготувати кошики самі з піщаного, сметанного, листкового, сирного або картопляного тесту. Але я використовувала готові тарталетки, щоб показати, як швидко та просто можна приготувати цю чудову холодну закуску!
На суміш оселедця з кондитерського мішка видавіть буряково-вершкову масу у вигляді роз.
Збоку кожної тарталетки покладіть по скибочці нарізаного оселедця, а з протилежного боку – по дві дольки яєць перепелиних.
Прикрасьте закуску зеленню та подавайте на стіл!
Якщо всі продукти підготувати заздалегідь і зберігати у холодильнику у закритій тарі, то на оформлення тарталеток у вас піде не більше 10 хвилин!
Готуйте, експериментуйте та дивуйте своїх рідних та близьких! Бажаю вам чудових свят!