Ну і смачні вони виходять! Цей рецепт завжди актуальний, а зараз особливо. Торішні заготівлі закінчуються принаймні у мене. А часом хочеться чогось незвичайного та пікантного. Таким чином можна готувати не тільки печериці, а й гливи.
Зі складного в цьому рецепті – тільки сходити в магазин і вибрати гриби. Краще брати не дуже великі, але й надто дрібні також не варто. Хоча якщо вибору немає, то краще взяти дрібні – вони симпатичніші і точно добре промаринуються.
Гриби я не мий, десь прочитала, що вони вбирають воду як губка. Особливо це важливо, коли гриби треба посмажити.
Ставлю воду на вогонь, і коли вона закипита, додаю гриби та солі 2,5 ложки. Щойно гриби знову закипляти, варю їх 10 хвилин. Ще один секрет: щоб грибочки не потемніли, у воду додаю трохи уксу 9% – достатньо 1-ї чайної ложечки. Навіть маслюки білими залишаються і гарно виглядають біля банку.
Поки варяться гриби, готову зелень та овочі.
У мисці змішую 0,5 стол-ї ложки солі, уксус, цукор і олію рослин-е. Додаю зелень та овочі.
Коли гриби зваряться, на дуршлаг відкидаю їх, даю охолонути і до маринаду додаю з овочами.
Гриби вже за цю годину смачними будуть. А якщо заздалегідь зробити за день, то буде ще смачніше.