Швидке частування на кефірі. Хоча б їжте щодня: не замішуючи за 5 хвилин. Ділюся рецептом в коментарях

Швидка смакота з кефіру. Хоч щодня їж: без замісу за 5 хвилин

Оладки у нашій культурі займають особливе місце, будучи не просто стравою для завтраку. Вони мають глибоке історичне коріння, і з ними пов’язано безліч легенд, прислів’їв та згадок у казках.

Особливого значення оладки набувають під час Масляної. Чи знали ви, що з їхньою допомогою можна було привернути до себе сім’ю нареченого? На третій день Масляної теща майбутня мала пригощати зятів. Якщо на столі, крім млинців, були оладки, це свідчило про високе розташування пані до гостей.

І в наш час оладки залишаються популярною стравою. Вони трохи змінилися, але, як і раніше, залишаються такими ж смачними.

У глибокій мисці змішуємо кефір із силлю, сахаром, яйцем і содою, збиваємо до отримання однорідної маси.

Нарізаємо ковбасу на кубики маленькі, а лук хиткуємо дрібно.

Додаємо ковбасу нарізану та лук у кефірну суміш.

Поступово муку просіюємо в кефірну масу, замішуючи для оладок тісто.

Для зручності порційного дозування переміщаємо тісто у кондитерський мішок.

Розігріваємо олію растите-е на сковороді.

Видавлюємо з мішка тісто на сковороду порціями, формуючи оладки.

Змастимо оладки на середньому вогні до золотистої корочки з обох боків.

Цей спосіб приготування оладок практично ідентичний класичному, за винятком того, що в тісто додаються ковбаса та лук, що надає оладкам незвичайний та насичений смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.