Салат «Нептун» вже довгі роки є зіркою мого новорічного столу, і я вирішила, що настав час поділитися з вами цим потрясаним рецептом, який незмінно радує гостей своїм вишуканим смаком.
Варимо кальмари: доводимо воду до кипіння, опускаємо в неї очищені кальмари, варимо 1 хвилину і одразу перекладаємо у холодну воду, щоб зупинити приготування.
Відварюємо яйця, відокремлюємо від жовтків білки. Нарізаємо білки кубиками, а жовтки нам не потрібні. Для креветок беремо готові, відварюємо у киплячій воді 1 хвилину, після чого очищаємо від панцира. Для салату підійдуть дрібні креветки вагою 200 грам.
Вибираємо якісні крабові палички, від їхнього смаку залежить загальний смак салату, і нарізаємо їх.
Переходимо до збирання: кулі з яєчних білків, кальмарів, креветок та крабових паличок акуратно викладаємо у салатницю.
Заправляємо салат майонезом і додаємо ікру, щоб| вона не луснула.
Прикрашаємо жовтками та ікрою для святкового вигляду.
Цей салат не тільки виглядає на столі чудово, але й має неперевершений смак, тому гарантовано стане хітом вашої святкової вечірки.