Смачнішого я ще ніколи не їла. Торт «Наполеон» на воді: хрусткий з незрівнянно смачним масляним кремом. Ділюся рецептом в коментарях

Нічого смачнішого не їла. Торт “Наполеон” на воді: хрумкий з незрівнянно смачним вершковим кремом

Торт “Наполеон” незмінно займає верхні рядки рейтингу продажів у сладких крамницях протягом багатьох років. Цей десерт став культовим, та його зв’язок із відомим французьким імператором обмежується лише одномінністю.

Численні перекази про походження назви цього сладкого виробу поступаються місцем історії кондитера на ім’я Наполеон, який зробив внесок у створення унікального крему для цього ласощів.

Ось як можна приготувати Наполеон на основі простої води.

Спершу слід відсіяти муку і змішати його зі кусочками холодного вершкового масла|мастила| до отримання однорідної крихти. Прибрати великі грудки допоможе докладніше подрібнення суміші ножем.

У воду додаємо оцет та сіль, перемішуємо. Отриману суміш з’єднуємо з мукою і швидко замішуємо до отримання гладкого та пружного тесту.

Тісто загортаємо у плівку і ставимо в холодильник на годину. Після цього ділимо його на 8 рівних частин, шкірну розгортаємо у круглу кулю діаметром 30 см.

Шматочки тесту, що залишилися, зберігаємо в холоді. Кожен корж протикаємо вилкою та випікаємо окремо при 210 градусах протягом 7 хвилин.

Для крему в мисці збиваємо вершкове масло|мастило| до пишності. Повільно додаємо згущене молоко, ванілін за смаком і тщательно перемішуємо до однорідності.

Змащуємо кремом кожний корж. Рекомендується збирати торт у спеціальній формі. Один із коржів кришимо для прикраси верху торта.

Боковини виробу також обробляємо кремом, посипаємо крихтою. Торту потрібно відпочити протягом 3 годин, але бажано залишити його на 12 годин.

Таким чином, отримуємо домашній торт «Наполеон», який є чудовою альтернативою магазинним солодощам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.