Не можу не поділитися з вами рецептом надзвичайно легкого та ароматного пирога на сковороді. Пиріг виходить неймовірно м’яким, повітряним та багатим банановим ароматом. Простота його приготування вас приємно здивує.
Почнемо з того, що збиваємо у мисці одне яйце з невеликою кількістю солі.
Додаємо 80 г цукру та чайну ложку ванильного цукру, ретельно перемішуємо суміш виночком.
Потім вливаємо в неї 150 мл молока і 60 мл олії, знову добре перемішуємо.
Після цього вводимо в суміш 150 г муки та чайну ложку розпушувача. Швидко замішуємо тісто до однорідної консистенції, намагаючись позбавитися грудочок, але не перемішуючи його надто довго.
Два банані нарізаємо на дрібні шматочки.
Далі, сковороду обмаль змащуємо вершковим маслом. На її дно насипаємо 3 столові ложки цукру для формування карамельної корочки на пирозі.
Викладаємо на сахар шар бананів, а потім рівномірно заливаємо все тестом.
Після приготування акуратно перевертаємо пиріг на тарілку. Можна посипати його зверху сахарною пудрою.
Такий пиріг особливо смачний у теплому вигляді, що подається з кулькою мороженого.
Банановий пиріг простий у приготуванні, але смак його, певно, вас зачарує.