Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом чудового капустяного пирога, який готується на дріжджовому тісті та випікається у духовці. Це тісто чудово підходить для пирогів з будь-якими видами начинок.
Почнемо з приготування начинки: лук дрібно нарізаємо, капусту хиткуємо на тонкі смужки та розрізаємо ще на кілька частин для зручності вживання.
Потім на сковороді, розігрітій з олією, обсмажуємо лук до її прозорості.
Після цього до цибулі додаємо капусту і змастимо до золотистого кольору, не забуваючи періодично помішувати.
Для тих, хто використовує зимову капусту, важливо не накривати сковороду кришкою, щоб капуста не стала гіркою.
За 5 хвилин до закінчення додаємо сіль та перець, перемішуємо, і готова начинка.
У мисці змішуємо склянку теплої води (обов’язково підігріти), додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, одне яйце та масло.
Тщательно перемішуємо. Поступово додаємо муку|борошно| і замішуємо тісто доти, поки воно не перестане липнути до рук.
Сформувавши кулю з тесту, ділимо його на дві частини: одну більшу для нижньої кулі, іншу меншу – для верхньої.
Більшу частину розгортаємо у пласт під форму для випікання. Змащуємо форму олією, викладаємо тісто, обрізаючи надлишки з обох боків. Викладаємо охолоджену начинку.
За бажанням можна додати нарубані варені яйця. Потім розгортаємо другу частину тесту і покриваємо нею начинку, защипуючи краї.
Можна вирізати із тесту прикраси формами. Проколюємо тісто вилкою, роблячи дрібні проколи, і змащуємо поверхню збитим яйцем.
Залишаємо пиріг на 20 хвилин при кімнатній температурі для підйому. Після цього відправляємо до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 25-30 хвилин.
Ось і все, готовий пиріг. Цей рецепт простий у виконанні, і тісто з нього виходить на диво смачним, ідеальним для будь-якої начинки.
Це універсальне тісто завжди виправдовує собі забезпечуючи відмінний результат. Обов’язково спробуйте приготувати його, якщо ще не знайомі з таким рецептом, обов’язково візьміть його на вооруження!