Святковий салат, який я абсолютно готую щороку: рецепт простий, але шалено смачний і красивий. Ділюся рецептом в коментарях

Святковий салат, який я обов’язково готовлю щороку: рецепт простий, але дуже смачний і красивий

Сьогодні ми приготуємо чудовий салат «Соняшник», ідеальний для новорічного застілля чи сімейної урочистості.

Рецепт приготування:

Почнемо з курки: нарізаємо 300 г курячого філе дрібними кусочками, обсмажуємо у сковороді з олією.

Додаємо приправу для гриля (півчайної ложки вистачити) та змастимо до готовності близько 10 хвилин.

Одну велику варену моркву розламуємо навпіл і натираємо на дрібній тертці, також трьом на тертці 3 варені яйця.

Як особливий інгредієнт беремо 200 г маринованих печериць, нарізаємо їх дрібними шматочками.

Лук (одну середню луку) нарізаємо тонко, заливаємо кропом на 7-10 хвилин, щоб пом’якшити смак.

Для збирання салату використовуємо майонез, вирізаємо куточок на пачці для зручності.

Складання салату:

Перший шар: обжарене куряче філе викладаємо навколо і промазуємо майонезом.

Інша куля: варена морква, рівномірно розподілена м’ясом, зверху майонез.

Третя куля: мариновані печериці.

Четверта куля: лук, зливаємо воду, і знову майонез.

П’ята куля: терті варені яйця, трохи притискаємо ложечкою, майонез.

Завершуємо консервованою кукурудзою, обсипаючи салат.

Прикраса салату:

Округлі та вигнуті чіпси (наприклад, Pringles) встромляємо навколо салату, створюючи ефект квітки.

Місце встановлення чипсів присипаємо дрібно нарізаним кропом.

Додаткове прикраса — «Сонечко» з половинки помідора чері та маслин.

Таке оформлення перетворити будь-який листковий салат на прекрасне прикрасу столу.

Як альтернатива, можна прикрасити салат половинками маслин, присипати маком або додати зверху чорну ікру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.