Рецепт з маминого записника. Закарпатські голуби: м’яка капуста, соковита начинка і не розпадаються Ділюся рецептом в коментарях

Рецепт з маминої тетради. Голубці по-закарпатськи: м’яка капуста, сокова начинка і не розвалюються

Відповідно до рецепту з кулінарної записної книжки моєї мами, готовлю смачні та нижні закарпатські голубці. Вони виходять м’якими, начинка в них сокова, а капустяне листя не розвалюється.

Для початку варимо капусту до м’якості листя, для прискорення процесу вирізаємо качан. Це дозволяє листям легко відокремлюватись.

Для начинки нарізаємо лук кубиками, моркву трьом на терці з великими осередками і обсмажуємо до готовності.

Змішуємо рис з м’ясним фаршем, додаємо обсмажені овочі, приправляємо солью, перцем та іншими спеціями до смаку.

Готуємо голубці, викладаємо на кожний лист капусти трохи начинки, акуратно загортаючи краї.

Викладаємо голубці в кастрюлю, додаємо томатну пасту і трохи води, солимо до смаку. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і гасимо близько 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення готування додаємо лавровий лист, зелень та перець.

Виходять ідеальні голубці, які не розпадаються та чудово поєднуються з різними гарнірами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.