Багато хто не знає, що історія ківі почалася в Китаї, де він відомий як «китайський аґрус». Цей фрукт містить безліч витаминів, що перевершують за цим показником навіть цитрусові, і позитивно впливає на травлення.
Як же виростити ківі у себе вдома?
По-перше, слід вибрати стиглі плоди, очистити їх і подрібнити за допомогою вилки, додавши трохи води та варячи деяку годину. Після цього дрібне насіння ківі спливає, що полегшує його збирання.
Наступний етап – це пророщування насіння. Оберніть їх у вату чи марлю, помістіть у чашку та тримайте біля теплого, вологого місця. Через 10 днів насіння, що проросло, готове до посадки.
Використовуйте спеціальний ґрунт для тропічних рослин і створіть сприятливу среду для їх зростання. Після посадки накрийте горщик стрейч-плівкою для спостереження за процесом проростання.
Розмістіть горщик біля теплого, сонячного місця. Забирайте дрібні листки і слабкі погони біля основи, звільняючи місце для зростання.
Поливайте рослину відстояною водою: зимою — раз на дві тижні, а навесні та літом — двічі на тиждень.
Коли рослина досягне 10 см на висоту, пересадіть її в новий горщик, продовжуючи стежити за температурою та освітленням.
При правильному догляді за три роки можна буде насолоджуватися власними плодами ківі. Квіти цього рослини будуть великими та білого кольору.