Холодець – це одна з найшанованіших страв на новорічному столі.
Готувати холодець потрібно тривалу годину, мінімум 6-8 годин. Цю годину необхідно, щоб м’ясо повністю розварилося, і холодець завмер природним чином, без використання желатину.
Є безліч тонкощів приготування холодця, і одна з них – коли саме під ці 8 годин варення слід підсолювати холодець?
Більшість господарок підсолюють холодець неправильно, через що страва може вийти або пересоленою, або недосоленою, або погано застигати.
Як правильно солити холодець Оскільки холодець готується протягом кількох годин, сіль не слід додавати на початку процесу.
Навіть при тому, що м’ясо для холодця вариться на слабкому вогні, вода все одно випаровується із каструлі.
Якщо додати сіль на початку, до кінця варення вода випарується, але сіль залишиться, що призведе до пересоленого бульйону.
Що найгірше, якщо додати у бульйон воду, холодець не застигне.
Деякі можуть подумати, що якщо сіль додавати в кінці варення, то м’ясо не буде достатньо солоним і холодець виявиться недосоленим.
Тоді коли солити холодець? Сіль у бульйон слід додавати за годину – півтори до закінчення варення м’яса.
Цієї години вистачить, щоб м’ясо просочилося солью та вода не випарувалася надто багато.
Скільки солі потрібно для холодця Останній питання – скільки солі додавати в холодець. Професійні кухарі стверджують, що на кожні 2 літри бульйону та 1 кг м’яса потрібно близько 1,5 чайних ложок солі.
Рекомендується використовувати звичайну велику сіль. Якщо використовувати дрібну сіль у такій кількості, то і м’ясо, і бульйон будуть пересолені.
А які секрети приготування холодця знаєте ви?