и випіканні тісто перетворюється на крем. Найніжніший і пиріг, що тане в роті, “Невидимка”. Багато начинки та мало тіста. Ділюсь рецептом у коментарі

При випіканні тісто перетворюється на крем. Найніжніший і пиріг, що тане в роті, “Невидимка”.

Цей пиріг не тільки простий у приготуванні, але й неймовірно смачний та ніжний!

Почнемо із основи. У чашу вбиваємо два яйця, додаємо трохи солі, 35 грамів цукру (приблизно дві столові ложки) та чайну ложку ванільного цукру. Все міксером це збиваємо на середній швидкості близько трьох хвилин до утворення пишної світлої ваги. Можна також використовувати віночок для збивання.

Потім вводимо в масу 20 г розтопленого вершкового масла і перемішуємо до однорідності.

Наступний крок – просіюємо в тісто 50 г борошна і чайну ложку розпушувача.

Ретельно перемішуємо, щоб позбавитися грудочок і зробити тісто гладким.

Останній інгредієнт – 70 г молока, яке також втручаємо в тісто.

Переходимо до начинки. Беремо консервовані ананаси загальною вагою 400 грам. Сироп стане в нагоді для інших кулінарних цілей. Ананаси добре перемішуємо.

Форму для випічки (у мене 10 на 22 см) застилаємо антипригарним пергаментом. Виливаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи ананаси.

Пиріг випікаємо у духовці заздалегідь розігрітою до 180 градусів протягом 30 хвилин.

Готовий пиріг акуратно витягаємо з форми разом із пергаментом і остуджуємо, знімаючи папір.

Усередині пирога шматочки ананасів оповиті м’яким тестом, яке перетворилося на кремоподібну масу.

Пиріг виходить особливо ніжним та ароматним, а смак ананасів яскраво виражений.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.