Спочатку я, як і багато інших, завжди очищала часник від лушпиння. Але коли в мене в гостях була подруга, вона сказала, що цього робити не потрібно, а одразу класти часточку або дві часнику в часнику.
В результаті вийде лише м’якоть пікантного часничку. А все лушпиння залишиться всередині «апарата»!
Так що чистити нічого не потрібно і руки не пахнуть часником. Звичайно, помити все одно потрібно буде, але в будь-якому випадку цей варіант швидший і простіший, адже не потрібно возитися з очищенням.
Подруга цю хитрість побачила у знаменитого шеф-кухаря Джеймі Олівера. Хоча я думала завжди, що часникодавка є суто радянським винаходом, але виходить, що це не так.
Кухарі всього світу використовують цей кухонний пристрій і при цьому ніхто з них не чистить часник.
І добре, коли потрібно почистити всього кілька зубчиків, але, наприклад, на аджику потрібні кілограми часнику і тоді часнику не замінна!
Так что я рекомендую взять этот способ на вооружение, ведь он действительно работает. Проверено лично!
Але цей кухонний інвентар має ще корисні здібності, про які мало, хто знає.
Все зауважили, що на ручці у чеснокодавилки є відверсті і виступ з іншої сторони? Якщо немає, то подивіться. Ось вони призначені для того, щоб видавлювати кісточки з вишен.
А ще за допомогою преса можна не лише видавити часник, а ще й перець горошком. Відразу відчувається чудовий аромат перцю. Декілька горошків потрібно покласти в часникодавилку і потім готувати з роздавленим. Він тоді буде більш ароматним та ядреним.
Ще можна давити сук із цибулі, оливки, каперси, якщо вам потрібно для рецепту.
А деякі використовують прес для того, щоб роздавити таблетку, якщо потрібно. Ну і звісно, горіхи. Особливо зручно колоти фундук.