Щоб посолити 1 кг солі, скільки потрібно солі: точна моя відповідь + правильний рецепт у коментарі

Для засолки 1 кг солі скільки потрібно солі: мій точний відповідь + правильний рецепт

Спочатку необхідно відповідально підійти до вибору капусти. вона має бути соковитою, білою круглою, але злегка плескатою. Зелену, молоду та витягнуту обходьте стороною! Найкраще вирушить на ринок, а не до супермаркету, як роблю це я. У магазині я потрібної капусти ніколи не знаходила. Лише зелені завжди качани. Може у вас інакші справи в магазинах? Скільки зараз у вашому місті коштує капуста?

Вибрали капусту, принесли додому, зняли верхні листочки і тепер хиткуємо тонкою соломкою.

Домашня квашена капуста «у мільярди разів краща», ніж куплена в магазині - Розваги та життя - recordonline.com - Міддлтаун, Нью-Йорк

А вісь пропорції: у банку об’ємом 1 літр зазвичай міститься 1 кг шаткованої капусти, перемішаної з морквою.

Приблизно 940-950 г капусти слід змішати з 50-60 г натертої моркви. Перемішувати найзручніше у великій мисці чи каструлі.

Сіль для квашеної капусти: скільки потрібно, пропорції, підготовка до приготування в домашніх умовах

Ще додати необхідно чорний перчик горошком та лавровий листочок. А ще можна додати трохи кмину, якщо вам подобається. Особисто я обходжуся без нього.

Далі найголовніше – сіль. У тій пропорції капусти з морквою, яку я вказала, тобто на 1 кг, потрібно 20 грамів солі. Я обов’язково зважую. Але можете скористатися ложкою. У столовій ложці з малюнком гірочки 20 г солі виглядають так.

Я часто читала і чула від знайомих, що солі має бути рівно 18 грамів. Або ще такий варіант: 30 г на 1 кг капусти. а деякі вважають, що немає значення кількість солі. Насипав, перемішав і утрамбував усе у банку.

Можна солити капусту солью екстра

Я не вступаю в суперечки. Рецептів дуже багато і у кожного свої проблеми. Я, наприклад, іноді квашу капусту зовсім без солі. Але, на мою думку, капуста найсмачніше виходить, якщо до неї додати солі не менше 15 г і не більше 25 г. Це все на 1 кг капусти з морквою.

Далі необхідно акуратно перемешать, капуста відразу ж дає сок.

Потім розкласти по банкам, ретельно втрамбувати. Таке число має точно поміститися в літрову баночку, адже в мене поміщається.

Тепер банки поставити на страви і залишити у темному місці на кухні на два-три дні. Залежно від температури в кімнаті.

У мене зазвичай вже через 24 години починає активно блукати, сік витікає на блюдо. І, звичайно, з’являється запах. Якщо рідини мало, в разі не особливо сокової капусти, потрібно долити чистої холодної води.

Якщо капуста не дала сік при квашенні - Разом майструємо

Для того, щоб капуста була без горішки, її потрібно щодня протикати паличкою або ножем. Робити це слід до самого дна ємності, щоб вийшов утворений газ.

The Surprising Reason You Should Start Eating More Sauerkraut

Через дві доби можна закрити баночки кришками та поставити в холодильник. А за три дні капустка вже готова! Пробуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.