Днями побував на продуктовій базі. Там я побачивши добре очищений волоський горіх. Мені завжди було цікаво, як виходити чистити цей горіх так, щоб він не кришився і залишався цілим.
І на цій базі я дізнався про те, що хотів. Мені показали, як можна отримати цілий горіх у домашніх умовах. А тепер хочу поділитися цим знанням із вами.
Перш за все потрібно взяти якусь ємність і скласти в неї орехи.
Після цього залити водою.
Закрити кришкою, щоб орехи повністю поринули у воду. Залишити їх так на 60 хвилин.
После нужна будет бутылка от шампанского либо другая крепкая бутылка с толстым горлом.
Далі необхідно покласти горіх на пляшку таким чином, як показано на фотографії нижче, тобто вертикально.
Горіх потрібно притримувати однією рукою, а в другу взяти молоток і обережно бити ним горіх, розбиваючи верхню шкаралупу.
Шкаралупа розколюється.
Після цього приберіть акуратно шкаралупу. Оскільки горіх трохи вологий, він не кришиться, а залишається цілим.
Тепер потрібно дістати перегородки з горіха.
Горіх після такої розколки залишається цілим, красивим і не роздробленим.