Я ніколи не викидаю пілінги з мандаринами. Я не можу без них жити: незамінна річ в домі. Діліться моєю фішкою в коментарях

Ніколи не викидаю мандаринові кірки. Вже не можу без них: у будинку незамінна річ

Коли ви з’їли корисну мандаринку, отримавши порцію вітамінів і покращивши свій настрій, не потрібно вибрасувати корки, адже вони ще тривалий час зберігають ваш аромат і корисні властивості.

Щороку засушую кірки та роблю з них освіжувач повітря. Сушу я їх на батареї, поки вони не стануть хрусткими. Спершу здається, що після сушіння вони більше не пахнуть, але потрібно лише розламати корочку, як одразу ж вся кімната наповнюється цитрусовим ароматом.

Щоб зробити освіжувач, потрібно взяти мішечок тканини невеликого розміру.

Туди укладаються поламані кірки та засипаються кавові зерна. Мішок зав’язати і освіжувач готовий до застосування.

Такий натуральний освіжувач чудово замінить покупні хімічні. Такі мішечки з пахучим вмістом можна покласти на полицю в шафі, між речами та в кишені шуби чи пальта, щоб відлякати міль.

Можна не додавати кави, достатньо й одних мандаринових кірок. Тоді ваші речі пахнуть цитрусом.

Ще сушені кірки можна поламати і перемолоти до порошку за допомогою кавомолки. У такого порошку багато корисних властивостей і пахне він приголомшливо.

Цей порошок я пересипаю в скляні баночки з-під дитячого харчування і потім додаю його в тісто, коли печу булочки. Ванілін відпочиває!

Ще мандариновим порошком приправляю м’ясо, він додає зюм до страви.

Можна ще додати його в чай, тоді він вийде дуже вітамінним.

Тільки обов’язково потрібно куплені мандарини помити під проточною водою.

Так що користуйтеся сезоном мандарин по максимуму, щоб отримати якомога більше користі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.