Цілий маринований буряк – чудове варення для салатів або як заправка. Ось чому я ніколи не викидаю маленькі буряки, а використовую їх для ідеального зимового збереження. Ділюся рецептом в коментарях

Маринований буряк цілком

Маринована буряк цілком – відмінна заготівля, що підходить як для салатів, так і як заправка. Саме тому я ніколи не викидаю дрібну буряк, а використовую її для ідеальної консервації на зиму.

Надворі та ж картина — дощ йде майже безперервно, часом трохи слабша, але потім знову починає лити. Ми цьому тільки раді, бо ґрунт пересох. У багатьох сусідів вичерпалися колодязі чи води зовсім небагато, але нам пощастило — у нас води достатньо, мабуть, потрапили на гарну водну жилу.

Сьогодні ділюся рецептом «Маринованої буряки». Цього разу я маринувала буряки цілком, бо цього року врожай був переважно дрібний. Сажала пізно, та й рік видався не вдалим. Зібрала три ведри великої буряки і майже два дрібні ведри. Ось її я й вирішила замаринувати. Марину буряку щороку, роблю це у великій кількості, бо її всі люблять. Зберігається свіжий буряк у мене не дуже добре – швидко починає в’янути.

Приготування:

Отже, рецепт. Спершу миємо буряки і відварюємо до готовності.

Коли буряк охолоне, очищаємо його і вкладаємо у банки. Я використала літрові банки.

У шкіру банку кладемо по 1 лавровому листку, 2 горошини перця та 1 гвоздику.

Готуємо маринад:

  • На 1 літр води додаємо 2 столові ложки солі, 3 столові ложки цукру та 4 столові ложки 9% уксу.

Кип’ятимо маринад і заливаємо буряком у банках.

Стерилізуємо літрові банки протягом 20 хвилин, потім герметично закручуємо кришки та укутуємо до повного остигання.

Такий маринований буряк ідеально підійде для приготування салатів або заправок – дуже зручно та смачно!

Ну і, звичайно, раз буряк уже зварений, як не приготувати на вечерю щось на кшталт оселедця під шубою?

Бажаю вам приємного приготування та смачних страв! Друзі, якщо вам понравився рецепт, збережіть собі, щоби не втратити. І велике спасибі за ваші лайки та ріпості – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.