Сьогодні в меню мариновані огірочки по-фінськи, які я вже другий рік роблю тазами. Все дуже просто та без стерилізації.
Цей рецепт відрізняється своєю простотою: немає необхідності возитися з окропом, переливаючи його туди-сюди. Огірки готуються швидко, і кожен сезон я намагаюся заготовити якнайбільше.
Приготування:
Спочатку огірки замочую у воді на дві години. Потім нарізаю їх на великі шматки, попередньо помив і обрізавши кінчики з обох боків. Маленькі огірки розрізаю навпіл.
Беру великий таз, ставлю на вогонь, наливаю в нього три літри води. Додаю шість столових ложок великої кам’яної солі, 400 г цукру, дві чайні ложки насіння гірчиці і три листи лаврового листа.
Як тільки вода закипає, вливаю 360 мл 9% оцту і доводжу маринад до повторного кипіння.
Тепер акуратно додаю огірки в киплячий маринад. Помішую їх кілька хвилин, поки огірки не змінять колір.
Як тільки огірки побіліють, варю їх ще три хвилини та знімаю з вогню.
Готові огірки укладаю в стерилізовані банки та заливаю маринадом до верху.
Закриваю банки чистими кришками, закручую і перевертаю догори дном. Загортаю в ковдру та залишаю до повного охолодження.
Зберігаю огірочки за кімнатної температури.
Отримані огірки надзвичайно смачні, нагадують мені про угорські огірки з дитинства. Взимку вони чудово поєднуються навіть із звичайною картоплею і завжди розлітаються серед родини!