Смаженка.


Рецепт картопляних пирогів
Для приготування тіста:
- У миску з кефіром розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукор, збиваємо віночком.
- Вливаємо олію, борошно просіюємо, з розпушувачем змішану.
- Замішуємо не липке та еластичне тісто, упаковуємо його в целофановий пакет і на 15 хвилин залишаємо в теплі.
Для начинки:
- Нарізаємо цибулину маленькими часточками та на сковороді обсмажуємо до золотистого кольору.
- Картопля в пюре перетворюємо, змішуємо з обсмаженою цибулею і кропом нарізаним, додаємо сіль за смаком.
Формування та смаження пирогів
Тісто на 14 частин ділимо та формуємо невеликі кульки.
Кожну кульку розкочуємо в корж тонкою качалкою.
У кожен коржик викладаємо начинку, запечатуємо у формі трикутника.

На сковороді з розігрітою олією обсмажуємо пироги з обох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Універсальне тісто
Це тісто на кефірі підходить не тільки для картопляної начинки, але і для м’ясної, грибної або яєчної. Простий спосіб приготувати багато смачних пиріжків на будь-який смак!

Приємного апетиту!