Яйце, кефір і 10 хвилин часу. Пиріжки з картоплею, яйцем та цибулею. Чоловік в’яже його для обох щок. Ділюся рецептом в коментарях

Яйце, кефір та 10 хвилин часу. Тістечка з картоплею, яйцем і цибулею. Чоловік за обидві щоки уплітає

Смаженка.

Рецепт картопляних пирогів

Для приготування тіста:

  1. У миску з кефіром розбиваємо яйце, додаємо сіль та цукор, збиваємо віночком.
  2. Вливаємо олію, борошно просіюємо, з розпушувачем змішану.
  3. Замішуємо не липке та еластичне тісто, упаковуємо його в целофановий пакет і на 15 хвилин залишаємо в теплі.

Для начинки:

  1. Нарізаємо цибулину маленькими часточками та на сковороді обсмажуємо до золотистого кольору.
  2. Картопля в пюре перетворюємо, змішуємо з обсмаженою цибулею і кропом нарізаним, додаємо сіль за смаком.

Формування та смаження пирогів

Тісто на 14 частин ділимо та формуємо невеликі кульки.

Кожну кульку розкочуємо в корж тонкою качалкою.

У кожен коржик викладаємо начинку, запечатуємо у формі трикутника.

На сковороді з розігрітою олією обсмажуємо пироги з обох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Універсальне тісто

Це тісто на кефірі підходить не тільки для картопляної начинки, але і для м’ясної, грибної або яєчної. Простий спосіб приготувати багато смачних пиріжків на будь-який смак!

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.