рясний урожай помідорів викликає питання: як зберегти їх до кінця року, щоб узимку не купувати за високою ціною? Спробуйте цей цікавий, простий і смачний рецепт консервованих помідорів із цибулею, яка не потребує стерилізації.
Ретельно вимийте та обсушіть помідори. Цибулю очистіть і наріжте кільцями завтовшки близько 5 мм. Простерилізуйте кришки та банки у киплячій воді.
На дно кожної банки покладіть по 5 зубчиків часнику, додайте гвоздику та кілька кілець цибулі. Потім щільно покладіть помідори так, щоб вони покрили все дно. Додайте ще кілька кілець цибулі поверх першого шару помідорів. Повторюйте, доки банку не буде заповнено до верху.
Закип’ятіть воду в чайнику та залийте нею помідори у банках. Накрийте кришками банки, але не закручуйте. Залишіть на 15-20 хвилин.
Злийте з банок воду в каструлю велику і до кипіння доведіть.
Поки вода кипить, додайте в кожну банку необхідну кількість солі та цукру, відміряючи їх десертними ложками. При необхідності струсіть банки, щоб кристали солі та цукру рівномірно розподілилися.
Залийте помідори кип’яченою водою, залишивши трохи місця в банках. Додайте по одній столовій ложці оцту в кожну банку і долийте води до верху.
Щільно кришками закрийте банки і добре струсіть, щоб цукор і сіль розчинилися. Переверніть догори дном банки, дайте їм охолонути повністю і заберіть у комору для зберігання.
Приємного апетиту та вдалих заготовок!